Pakowanie prozniowe w radomiu

optima ediOferta - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Każdego roku w Polsce są marnowane, zarówno przez sklepy, kiedy także kobiety prywatne, setki ton żywności. Każda rodzina wyrzuca żywność za jakiś pięćdziesiąt złotych. Korzystnym podejściem jest pakowanie próżniowe żywności.

Koszt zakupu maszyny do próżniowego pakowania żywności, ma od kilkudziesięciu do jakiś półtora, czy dwóch tysięcy, w współzależności od producenta i wielkości, jakie posiada. Wydatek wzięty na zakup, dość łatwo się zwróci, ze powodu na to, że będziemy kupować mniej jedzenia. Urządzenie jest bajecznie surowe w obsłudze. Cały proces liczy na złączeniu jednej strony folii, następnie należy dać produkt, po czym następuje zgrzanie z innej części, z jednoczesnym odsysaniem poleca przez pompy zawarte w maszynie. W obecny styl folia idealnie dochodzi do pakowanego produktu, i istnieje on hermetycznie zamknięty. Pakowanie próżniowe pozwala na liczne przedłużenie przydatności do użytkowania, w współzależności z produktów, od trzech do pięciu razy, i trzymając ją w lodówce lub zamrażalce jeszcze dłużej. Takie pakowanie żywności, jest wspaniałym sposobem na jakiegoś rodzaju biwaki, gdzie nie ma kontaktu do lodówki, albo istnieje on niski. Dzięki tej technice, żywność długo zachowuje świeżość, oraz jej apetyt i dodatek, czy wartości odżywcze, i się nie zmieniają. Jedzenie zachowuje odpowiednią wilgotność, i trzymane w zamrażalniku, nie ulega zmarzlinie. Pakowanie próżniowe, chroni przed bakteriami i pleśnią, jednak należy pamiętać, aby przed dotknięciem danego do zapakowania produktu, umyć dokładnie ręce, lub nałożyć rękawiczki, aby zapobiec przedostaniu się drobnoustrojów na utrzymanie. Technika ta również pozwala, na zmniejszenie czasu marynowania mięsa do ok. dwudziestu minut, jest ostatnie ogromna oszczędność czasu, i pozwala szybko przygotować potrawę, jak np. zjawią się niespodziewani goście. Pakować można dosłownie wszystko: ryby zielone i wędzone, mięso, gotowe dania, itp.